Bailey

Onze mooie Amstaff-Sharpei mix is bevallen van 8 mooie puppy’s… Bailey is een fantastische moeder en ze zoogt de kleine kereltjes en meisjes prima…

Onze Stafford krijgt sinds maart 2018 Gen5 supplement Bodysil. Elke zaterdag hebben wij haar 3 druppels gegeven en in de zwangerschap kreeg ze Collagenator en 1 druppel Bodysil elke dag… Ook na de bevalling geven wij elke dag 1 schepje collagenator en Bodysil. Ze doet het er prima op en de puppy’s profiteren via de moedermelk ook van de supplementen.

Ondanks dat Bailey tijdens de zwangerschap alle voeding aan de puppy’s gaf zodat ze groot en sterk werden heeft ze weinig geleden. Ze is wat mager nu, maar nu wij een paar dagen na de bevalling zitten komt ze al goed aan op vers vlees en geitenmelk. De supplementen zorgen voor alle vitamines en mineralen die ze nodig heeft en ze glanst als een gezonde sterke hond.

De dierenarts schrok van de grote van de puppy’s en gaf aan dat ze groter en sterker ogen dan normale pups van Staffords. Wij zijn ervan overtuigd dat dit echt dankzij de supplementen is.

Daarom geef ik mijn honden allebei Gen5 omdat wij hebben gezien hoe goed ze het erop doen. Ook onze jongste Stafford van anderhalf jaar doet het geweldig op de supplementen.

Ze is veel sterker en groter dan een gemiddelde Amstaff.  Haar spieropbouw en vacht ziet er perfect uit. Ze wordt heel vaak geprezen dat het een prachtige mooie hond is. En dat is ze ook zeker…

Wij zullen de nieuwe eigenaren van de puppy’s ook Bodysil aanraden omdat ze daardoor sterke gezonde honden worden. Ons vertrouwen in de supplementen reikt ver, omdat wij ook zelf de gouden driehoek van Gen5 gebruiken en zelden bij een huisarts komen.

Gen5 is ook goed voor het dierenlijf!

Carola Boezer

Artrose bij honden

Slijtage van de gewrichten wordt veroorzaakt door een degeneratie van het gewrichtskraakbeen. Het evenwicht tussen de opbouw en afbraak van het kraakbeen is verstoord. Dat is een gevolg van een combinatie van beschadiging van de gewrichten en normale slijtage. Soms is de kraakbeenslijtage zo sterk dat ook het bot wordt aangetast. Hoe ouder een hond wordt, hoe groter de kans is op slijtage van de gewrichten.

De elasticiteit van het kraakbeen is van wezenlijk belang, want het beschermt de botten tegen de lichte schokjes, die telkens door bewegingen worden veroorzaakt en het vergemakkelijkt de bewegingen van het ene bot(uiteinde) over het andere. Het ontstaan van artrose kan worden toegeschreven aan veroudering, telkens terugkerend letsel en silicium arme voeding. Silicium is van wezenlijk belang voor het aanmaken van collageenvezels die mede het kraakbeen vormen. Om kraakbeen voortdurend te vernieuwen is één element van wezenlijk belang: silicium

Bodysil hond en kat

Oudere dieren zijn vaak stram en stijf in de gewrichten, met name bij het opstaan.

Een van de oorzaken is dat het zachte kraakbeen dat zich aan het uiteinde van een bot bevindt, is aangetast Kraakbeen is het zachte elastische laagje in de gewrichten dat men aantreft bij bijvoorbeeld het eten van kip.
Het is een rubberachtige, enigszins doorschijnende substantie. Het lichaam is steeds in beweging. Het bewegingsapparaat en dus de gewrichtsfunctie, bepaalt voor een belangrijk deel de vrijheid van bewegen. Problemen met het bewegingsapparaat kunnen dit functioneren ernstig beperken.

Bestel Bodysil voor honden 30 ml

Bestel Collagenator voor honden 200 gram

Bestel CBD total body complex voor honden

Collageen hond kat