Bodysil voor paarden is een uniek voedingssupplement.

Bodysil versterkt de gezondheid en de kracht van de botten van paarden.

Bodysil paarden

Bodysil voor paarden

Eerste resultaten zichtbaar na 2 tot 4 weken!
Mineraal voedingssupplement voor optimaal gezonde en sterke botten.
Met opneembare silicium, selenium, magnesium, calcium, zink, borium, mangaan.

Bodysil herstelt een mineraal tekort dat veroorzaakt wordt door mineraal vermindering in het huidige milieu en paardenvoeders als granen en ruwvoer.
Door de mineraal balans te herstellen zal uw paard minder last hebben van bot gerelateerde blessures en gezonder zijn.

Silicium werkt als opname regulator voor calcium en fosfor bevorderen direct een gezonde botcortex en een goed gecalcifeerde botmatrix. Silicium is ook nodig voor de aanmaak van gezond bindweefsel en collageen (botten, kraakbeen, pezen, gewrichtsbanden, haren en hoeven.

Selenium is van essentieel belang voor het immuunsysteem en werkt als een sterke anti-oxidant.

Boron speelt een belangrijke rol in het transport van calcium naar de botten en heeft synergetische effecten in combinatie met siliconen. Boron heeft ook een belangrijke rol in de hormoon productie en regulering.

Zink is een vitaal mineraal voor paarden. Zink wordt in bijna elke cel gevonden en is een component van ± 200 enzymen. Zink speelt een vitale rol in de enzymactiviteit van het metabolisme.

Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat het toevoegen van deze mineralen aan het dagelijks dieet van paarden dit de natuurlijke weerstand verbeterd, de paarden wonder minder snel ziek en krijgen minder snel last van bot gerelateerde blessures en bindweefsel blessures.

WAT IS BODYSIL VOOR PAARDEN?

Silicium dioxide [SIO2], is het kwartskristal dat in zand wordt gevonden, het is niet biologisch beschikbaar voor zoogdieren.
Planten kunnen echter wel Silicium gebruiken om te zorgen voor onbuigzaamheid en structuur aan sommigen van hun celwanden; Paarden verwerven minimale hoeveelheden in hun normale voer van granen en ruwvoer.

Helaas, door de verwerking van commerciële paardenvoeders wordt de beschikbaarheid van Silicium uit plantaardige bronnen verder gereduceerd.
Alleen, als Silicium vochtig wordt, wordt er Monosilicic [SI(OH)4] gevormd en dat voorziet een hoge beschikbare vorm van Silicium dat niet beschikbaar is met Silicium uit een natuurlijke bron.

BODYSIL VOOR PAARDEN is een nieuw vloeibaar Silicium product onttrokken uit Monosilicic zuur en is een 100% Bio-opneembaar voedingssupplement.
Een dagelijkse dosering van niet meer als 0.5ml. per 100 kilo lichaamsgewicht, is voldoende om een therapeutische dosis te bereiken.

Tot kort geleden was Sodium Zeolite A het enige biologisch beschikbare bron van Silicium als supplement voor paarden.
Sodium Zeolite A is echter een zeer fijn poeder en moest in zeer grote hoeveelheden worden gevoerd om therapeutische effecten te bereiken.
Vaak wordt het gemengd met andere ingrediënten of geperst in een brokje om het voeren ervan mogelijk te maken.

VOORDELEN VAN SILICIUM SUPPLEMENTEN VOOR PAARDEN.

Waarom is er zo voorbij gegaan aan Silicium voor gezondheid en voeding?
Het kan zijn omdat er meer Silicium op de aardkorst aanwezig is als elk ander element behalve zuurstof.
De theorie bestond dat er genoeg Silicium in onze voeding zat omdat er zulke hoge niveau`s van Silicium in ons milieu aanwezig zijn.
Deze theorie echter, heeft uitgewezen valse schijn te zijn vanwege ons huidige eet-patroon van hoog geraffineerd voedsel.

Er zijn vele biologische werkingen van Silicium.
⇒ Enkele van de recent gerapporteerde voordelen van Silicium zijn:
⇒ Verbeterde energie en uithoudingsvermogen.
⇒ Verbeterd herstel van de botvorm.
⇒ Eliminatie van calcificatie en botsporen.
⇒ Verbeterde functie immuunsysteem.
⇒ Anti-veroudering, ontstekingremmend en anti-maagzweer.
⇒ Verbeterd de kracht en gezondheid van botten.
⇒ Zwaar werk aankunnen met gereduceerd risico van bot gerelateerde blessures.
⇒ Minder blessures, dus langere sportcarriëre.

Silicium reduceert vrije radicalen vele malen meer als welk andere anti-oxidant als Vitamine E en C.
Vrije radicalen zijn moleculen in het lichaam met een tweezijdig elektron die lukraak en in het wilde weg elektronen van andere moleculen onttrekken of stelen, dit proces
kan tot cel schade – veroudering en ziektes – of vernietiging leiden.

Organisch Silicium is ontdekt door Berzelius in 1810.
Sinds die tijd is er veel geleerd over hoe belangrijk dit element is voor het biologisch systeem van ons lichaam.
De organische (carbon bevattende) vorm van Silicium wordt beschouwd als de meest actieve biologische vorm.
In 60-er jaren, onderzocht Dr. T Robinson Silicium en het gebruik bij maagzweren.

Hij publiceerde zijn bevindingen dat Silicium een ingewikkeld component is van bindweefsel, hierdoor helpt het bij het herstel van beschadigd weefsel veroorzaakt door zweren.
Hij kwam ook tot de conclusie dat Silicium nuttig is bij condities als arthritis en hart ziektes, sinds het zo’n belangrijk structureel component is van bind-weefsel (collageen).

In 1972, Drs. Schwartz en Carlisle van de Universiteit van California in Los Angeles, ontdekten de essentie van de voedingswaarde van Silicium in dieren.
Zij voerden ratten voer zonder Silicium. Deze ratten lieten achterlijke groei en abnormale groei zien in vergelijking met ratten op hetzelfde voer aangevuld met Silicium.
In feite, de ratten die wel Silicium kregen groeiden 30% sneller zonder abnormaliteiten.
Schwarz en Carlisle kregen dezelfde resultaten bij konijnen.

In de late 70-er jaren, Dr. T.J. Bassler onderzoek liet zien dat atleten met een laag weefsel niveau aan Silicium een veel groter risico hadden op spier- en bot
blessures, in vergelijking met atleten die een veel hoger weefsel niveau aan Silicium hadden.

Professor Dirk Vanden BergheProfessor Dr. Dirk Vanden Berghe was professor aan de Faculteit der Farmaceutische, Biomedische en Veterinaire Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen in België. Hij heeft 30 jaar lang labo-onderzoek gedaan. Hij is de uitvinder en de oorspronkelijke patenthouder van de opneembare Silicium. De Silicium in vloeibare vorm.

De Bodysil® is een uniek supplement bestaande uit de opneembare silicium en 6 andere top mineralen. Wetenschappelijk getest en gepatenteerd.

 

 

 

Silicium werkt als een krachtig anti-oxidant. Het heeft de mogelijkheid om vrije radicalen zoals geoxideerd nicotinamide adenine
dinucleotide (NAD+), Super oxide en Hydroxyl te reduceren.
Interessant is dat, NAD+ gereduceerd wordt door NADH, en verhoogd de hoeveelheid waterstof naar de cellen, die daarop de reacties voor stofwisseling en energie
productie kunnen verhogen. Silicium verbeterd deze functie.

De reductie van Super oxide beschermd adrenaline oxidatie en vermindert tevens vele andere ontstekingscondities.
Door meer transport van waterstof naar de cellen, wordt zuurstof afgeschuimd en het DNA beschermd tegen schade door zuurstof vrije radicalen.
Een andere belangrijke functie van Silicium is dat het de oppervlakte spanning van water reduceert, en kan het water moleculen tot 3 lagen diep structureel rangschikken.
Door dit type van rangschikken, verbeterd Silicium de elektrische conductiviteit in de cellen en verbeterd de reacties voor energie productie.
De aanmaak van bindweefsel (botten, kraakbeen, pezen, gewrichtsbanden, haren, huid en nagels) is afhankelijk op adequate hoeveelheden Silicium.
Het is een belangrijk deel van de flexibiliteit en bindweefsel.

Silicium is noodzakelijk voor de vorming van botten.
In feite zijn calcium afzettingen op de botten is afhankelijk van Silicium en sommige wetenschappers hebben een reductie van kalkafzettingen gerapporteerd.
Sommige onderzoeken hebben uitgewezen dat Silicium, calcium verwijdert van plaatsen waar het niet hoort en het plaatst waar het wel moet zitten.
Kraakbeen ontwikkeling heeft uitgewezen een directe relatie te hebben met Silicium niveaus en de productie van Glycosaminoglycans (Kraakbeen matrix).

Silicium is niet giftig.
Er zijn zelfs studies die uitwijzen dat Silicium een beschermend effect heeft tegen hoge hoeveelheden van giftig aluminium in drinkwater, mogelijk een voordeel voor
diegene met seniele dementie en andere neurologische ziektes.
Onderzoek naar dit waardevolle voedingsmiddel wordt voort gezet, het is zeker dat er nog vele verbazingwekkende resultaten vanzelf naar boven komen.
Er is al ontdekt van Silicium’s functies als een anti-oxidant, versterking en herstel van bindweefsel, verbetering van energie, vitaliteit, en uithoudingsvermogen,
reductie van zuurgraad van de cellen die de immuunfunctie verbeteren, en verhoging van celhydratatie.

Het mag zeer wel beschouwd worden als één van de meest belangrijke mineralen in de gehele voeding.
Elk levend wezen heeft Silicium nodig voor een optimale gezondheid.

BODYSIL VOOR PAARDEN is verkrijgbaar in 30ml, 100ml en 250ml.

DOSERING:
Paarden – 2,5 tot 5ml. per dag.
In geval van een blessure of stress, de 1e. 4 weken de dosering verdubbelen.
Kan gemengd worden met voer of drinkwater.
Bodysil is niet giftig, smaakloos en geurloos.

parden silicium hoeven

Silicium en hoeven

De hoeven van een paard groeien ongeveer 0,9 cm per maand. Met een gemiddelde lengte van 9 – 11 cm, neemt het volgroeien van een hoef ongeveer 1 jaar in beslag. Hoeven bestaan onder meer uit het eiwit keratine. Keratine neemt alle voedingsstoffen op en houdt vocht en vet vast in de hoef. Het zorgt voor de veerkracht en stevigheid van de hoef. Een storing van de keratine synthese vermindert het groeipercentage en hoeven hebben de neiging tot splijting. Silicium geeft bescherming aan het structuur gevende eiwit keratine.

Collageen paardSilicium en gewrichten/botten

Slijtage van de gewrichten wordt veroorzaakt door een degeneratie van het gewrichtskraakbeen. Het evenwicht tussen de opbouw en afbraak van het kraakbeen is verstoord. Dat is een gevolg van een combinatie van beschadiging van de gewrichten en normale slijtage. Soms is de kraakbeenslijtage zo sterk dat ook het bot wordt aangetast. Hoe ouder een mens of dier wordt, hoe groter de kans is op slijtage van de gewrichten. De elasticiteit van het kraakbeen is van wezenlijk belang, want het beschermt de botten tegen de lichte schokjes die telkens door uw bewegingen worden veroorzaakt en het vergemakkelijkt de bewegingen van het ene bot(uiteinde) over het andere.

Het ontstaan van artrose kan worden toegeschreven aan veroudering, telkens terugkerend letsel en voeding. Om kraakbeen voortdurend te vernieuwen is één element van wezenlijk belang: silicium. Hoe ouder de mens en/of dier wordt, hoe moeilijker het wordt om silicium in het lichaam op te nemen en wat daar nog bijkomt is dat in de moderne voeding weinig opneembaar silicium aanwezig is. Silicium is van wezenlijk belang voor het aanmaken van collageenvezels die mede het kraakbeen vormen. Een tekort aan silicium betekent dus ook een tekort aan collageen en dat is nu juist de lijmstof die de moleculen van ons kraakbeen bijeen moet houden. De opbouw van meer bindweefsel (meer collageen) heeft ten gevolge dat banden, kapsels en pezen sterker worden, alsmede ook het bot sterker wordt (grotere botdichtheid). Tevens is het bindweefselproteïne essentieel voor de flexibiliteit van het bot.Collagenator paarden

 

Hoeven en bacteriën/schimmels

Bacteriën en schimmels vallen pas op als de hoef stinkt. Bij rotstraal tasten de bacteriën eerst de middelste straalgroeve en de straalgroeven aan de zijkant aan. Bij de White Line Disease is het een combinatie van schimmels en bacteriën die via een scheur of andere beschadiging doordringen in de witte lijn. Vanwege de sterk antibacteriële werking is de Collagenator voor paarden 200 gram een zeer adequaat middel tegen beide aandoeningen. De collagenator is milieu- en dier vriendelijk en heeft al binnen 1 week resultaat.

Bestel Collagenator voor je paard.