Bodysil samenstelling en werking

Ondanks een evenwichtige en gezonde voeding ontstaat bij ieder dier een tekort aan bepaalde mineralen naarmate het dier ouder wordt. Dit komt omdat er niet meer voldoende van deze elementen in onze bodem en drinkwater voorkomen. Hierdoor bevatten groenten, fruit, vlees en zuivelproducten tegenwoordig te weinig van deze belangrijke stoffen. Mits dit tekort wordt gecompenseerd kan dit leiden tot ernstige gezondheidsproblemen.

De gepatenteerde Bodysil formule bestaat uit 7 zeer belangrijke, sterk geconcentreerde en 100% opneembare, biologische mineralen.

Bodysil heeft door de uitgebalanceerde samenstelling een positief effect op het gehele lichaam. Zo maakt het o.a. het beendergestel, de bloedvaten en de spieren weer gezond. De nagels worden sterker en het haar wordt dikker. Daarnaast draagt het bij aan het behoud van soepele gewrichten en sterke botten. Ook beïnvloedt Bodysil de kwaliteit en elasticiteit van de huid door de stimulatie van de aanmaak van collageen.

Bodysil bevordert:

 • Soepele gewrichten
 • Sterke botten
 • Krachtige spieren
 • Een mooie elastische huid
 • Sterke nagels
 • Stevig haar
 • Een verhoogde weerstand
 • Stressbestendigheid
 • Het vertragen van ouderdomsverschijnselen 

 

Bodysil voor paarden

De Gen5 producten bevatten Silicium, de Silicium van Gen5 is opneembaar door het lichaam. Opneembaar Orthosilicium zuur (OSA). De opneembaarheid van de Silicium in vloeibare vorm vindt u enkel bij Gen5. 

Bodysil is samengesteld uit 7 essentiële mineralen:

 • Silicium
 • Selenium
 • Magnesium
 • Calcium
 • Zink
 • Boor of Borium
 • Mangaan

Bodysil geeft geen bijwerkingen. Het unieke mineralencomplex van Bodysil heeft een herstellende werking en versterkt het afweersysteem. Het vermindert beduidend de vatbaarheid voor veel voorkomende ziekten.

Het lichaamsgewicht van het dier is een belangrijke factor voor de juiste bepaling van het aantal druppels.

Silicium

Silicium is te vinden in bindweefsel, haar en nagels. Deze stof komt tegenwoordig niet veel meer voor in de voeding.

Enkele symptomen bij een gebrek aan silicium zijn zwakke broze nagels, droog dor haar en rimpels.

Rimpels kunnen ontstaan door een verminderde productie van bindweefsel dat de huid van binnenuit ondersteunt.

Bronnen van silicium zijn onder andere: volkoren granen, groente, voedingsvezels, citrusvruchten en hard drinkwater.

Selenium

Een groot aantal mensen heeft een chronisch tekort aan selenium. Selenium komt voor in het enzym glutathionperoxidase, dit enzym heeft een sterke antioxidante werking. Verder helpt selenium bij het regelen van de bloeddruk. Het verhoogt de weerstand en helpt bij de afvoer van giftige metalen uit het lichaam. Selenium speelt een rol bij het vormen van het coënzym Q 10 dat betrokken is bij het omzetten van voedsel in energie.

Selenium breekt opgehoopte kwik af. Kwik kan zich opstapelen op honderden plaatsen in ons lichaam in het bloed, de nieren, de lever, de hersenen en de beenderen. Kwik is giftig en heeft een zeer negatieve invloed op onze gezondheid.

Bronnen van selenium zijn onder andere: volkorenbrood, knoflook, noten, zemelen, groenten, orgaanvlees, melk en vis.

Magnesium

Magnesium wordt ook wel het antistress mineraal genoemd. Dit mineraal is een belangrijke voedingsstof voor de hersenen. Het verhoogt de weerstand tegen stress, depressies, spanningen en gaat geestelijke vermoeidheid tegen. Magnesium versterkt bovendien het geheugen en het concentratievermogen. Verder is magnesium betrokken bij het vrijmaken van energie uit de voeding en het goed functioneren van het zenuwstelsel en de spieren. 

Tenslotte is dit mineraal betrokken bij het vormen van sterke botten en tanden en is het werkzaam als co-factor van vitamine B en C.

Bronnen van magnesium zijn: groene bladgroente, noten, zilvervliesrijst, sojabonen, volkorenproducten, peulvruchten en vis.

Silicium

Silicium is te vinden in bindweefsel, haar en nagels. Deze stof komt tegenwoordig niet veel meer voor in de voeding.

Enkele symptomen bij een gebrek aan silicium zijn zwakke broze nagels, droog dor haar en rimpels.

Rimpels kunnen ontstaan door een verminderde productie van bindweefsel dat de huid van binnenuit ondersteunt.

Bronnen van silicium zijn onder andere: volkoren granen, groente, voedingsvezels, citrusvruchten en hard drinkwater.

Mangaan

Mangaan is nodig voor de vorming van botweefsel. Verder is het spoorelement onderdeel van een aantal enzymen in het lichaam die van belang zijn bij de energiestofwisseling. Er wordt van mangaan gezegd dat het de lichaamscellen beschermd tegen oxidatieve stress.

Zink

Zink speelt een rol in honderden biologische processen in het lichaam. Het is betrokken bij de synthese van DNA, RNA en hormonen (testosteron). Het mineraal is betrokken de functie van de vitamine A en bij het metabolisme van koolhydraten, alcohol en vetzuren. Zink beschermt tegen vrije radicalen.

Zink is van belang voor het immuunsysteem. Symptomen van een te laag zinkniveau zijn: verminderde weerstand, haaruitval, vermoeidheid, witte plekken op de nagels, prikkelbaarheid, huidproblemen en een gebrekkige eetlust.

Belangrijke bronnen van zink zijn onder andere: oesters, vis, (orgaan)vlees, groente, paddenstoelen, volkoren producten, melk, eierdooier en gist.

Boor of Borium

Vrij veel onderzoeksresultaten wijzen erop dat borium moet worden toegevoegd aan de lijst van essentiële mineralen. Borium helpt natuurlijk om de calciumspiegel op peil te houden. Het vermindert de hoeveelheid calcium en magnesium die via de urine verloren gaat. De stof zorgt dus voor het behoud van sterke botten en soepele gewrichten. Borium wordt dan ook van toegevoegd aan calciumsupplementen ter preventie van botontkalking (osteoporose).

Daarnaast zou borium gewrichtsslijtage (artrose) en gewrichtsontsteking (artritis) helpen voorkomen. Borium lijkt invloed te hebben op de energiestofwisseling, de stofwisseling van vitamine D en enkele mineralen. De stofwisseling is het geheel van processen waarbij een voedingsstof wordt omgezet in een andere stof.

Verder lijkt borium bij te dragen aan de hersenfunctie, de hormoonregulatie en het immuunsysteem. Een boriumtekort veroorzaakt calciumverlies en verlies van mineralen in de botten. 

Enkele symptomen:

 • breekbare botten
 • weinig calcium in het bloed
 • veel calcium en magnesium in de urine

Daarnaast zou een boriumtekort groeiachterstand, stress en overgangsklachten veroorzaken. Bovendien zou het een vitamine B tekort versterken.